fbpx

“Weer niet…” Ik voelde de tranen achter mijn ogen branden. Ik had nooit gedacht dat mijn lijf me zo kon teleurstellen. Zo goed voor gezorgd de laatste jaren. En toch stond ik weer in de badkamer naar een Omo-witte test te staren. Weer niet zwanger. Voor de zoveelste maand. Waarom lukt het nou niet? We probeerden van alles. Van strikte ingewikkelde diëten en vasten tot speciaal zaadbevorderend glijmiddel, je kan het zo gek niet bedenken. Ik was zo boos en teleurgesteld. Eerst in één keer zwanger (tot onze eigen verbazing), maar buitenbaarmoederlijk, en nu al anderhalf jaar niet terwijl alles ‘perfect is voor een volgende zwangerschap’ volgens de gynaecoloog. Zo frustrerend.

En ik weet niet meer precies wanneer het was, maar op een dag realiseerde ik me dat mijn lichaam ook niets liever wilde dan zwanger raken. Zo is het geprogrammeerd. Sterker nog: voortplanting is vanuit evolutionair oogpunt de enige belangrijke taak van een lijf. We moeten dit varkentje samen wassen: we zijn een team. Dus vanaf dat moment veranderde mijn mindset. Van ‘arghh, het lukt niet’ naar ‘wat kan ik doen?’ Van gefrustreerd naar mild. Met liefde en begrip voor mijn lijf, dat zo hard voor me aan het werk is de boel op orde te krijgen. Ik had er niet eens oog voor.

Ik ging mezelf vragen stellen: Hoe kan ik mijn lijf helpen haar belangrijke taak te volbrengen? Hoe kunnen we samen ons doel bereiken? Wat heeft mijn lijf nodig? Wat kan ik zelf doen?

Ik maakte die dag de keuze voor een krachtige positieve mindset. Ik koos ervoor mijn lichaam vertrouwen te geven en te geloven dat het goed zou komen. Ik koos ervoor om mijn lijf liefdevol alle ondersteuning te bieden die ik maar kon bedenken. Ik dook in de boeken en zoog alle informatie op als een spons. En telkens als de onzekerheid of frustratie weer opdook wanneer ik weer ongesteld werd of we voor de zoveelste keer de goedbedoelde tip kregen ‘misschien moet je op vakantie’, probeerde ik zo goed en kwaad als het ging weer terug te keren naar mildheid en positiviteit.  Uiteindelijk vond ik de sleutel en raakte ik zwanger. Na twee jaar onzekerheid, twijfel, frustratie en verdriet.

Toen ik eindelijk zwanger was, voelde ik het meteen. Hier moet ik iets mee. Andere vrouwen helpen in hetzelfde schuitje. Helpen met mijn kennis. Met mijn ervaringen. Met mijn verhaal. Zodat mijn zoektocht niet voor niks is geweest. Zelf had het zo fijn gevonden om iemand te hebben om mee te sparren. Iemand die me écht begreep. Zodat ik niet zo vaak het gevoel had hoeven hebben er alleen voor te staan. Zodat ik niet zelf alles hoefde uit te zoeken of te proberen. Om niet zo eenzaam te zijn op ons pad.

Lijkt het jou fijn iemand toe te voegen aan jullie ‘team’? Om samen te kijken wat jullie nog kunnen doen om gezond zwanger te raken. Om samen te kijken hoe je jouw lijf kunt ondersteunen om haar doel te bereiken en jullie grootste wens te vervullen. Om samen mind en lichaam op één lijn te krijgen en jullie pad naar het ouderschap dragelijker te maken. Iemand die jouw frustratie en verdriet als geen ander begrijpt en zelf heeft gevoeld.

Denk je dat ik voor jullie die zelf zo gewenste vraagbaak, fertiliteitsexpert, mindset coach of praatpaal kan zijn? Ik maak niets liever dan deel uit van jullie ‘team’ op jullie pad naar een gezonde zwangerschap! Stuur me een berichtje!