fbpx

“Misschien moet je er niet zoveel mee bezig zijn. Ik ken iemand die toen ze het loslieten…”. Ik zat op een verjaardag. Gebakje en een kop thee naast me op tafel. Ik voelde al een heleboel woorden – en lichte irritatie 😉 – in mij opborrelen, maar ik slikte ze met een grote hap taart gauw weg.

Wij waren al twee jaar onsuccesvol bezig met onze kinderwens. Als je wat langere tijd bezig bent met zwanger worden heb je het vast ook wel eens als goedbedoeld advies gekregen. Ik dus wel. Grappig genoeg kreeg ik dit advies na bijna twee jaar proberen wéér, maar toen wist ik net een week dat ik zwanger was. En wat zij niet wist, maar ik wel, was dat ik JUIST zwanger was geraakt in de maand dat ik er het meest mee bezig was geweest. Sterker nog: ik had JUIST deze maand alles op alles gezet. Natuurlijk had de rebel in mij dit het liefst meteen als rake comeback gegeven, maar daarvoor was mijn zwangerschap nog te pril en onzeker. Eerst even weten of het deze keer wel op de goede plek zat.

Nee, loslaten draagt niet bij aan zwanger raken. Vakantie ook niet. Ik zeg altijd: als dat zo zou zijn, zouden verzekeraars liever vakanties betalen dan dure medische trajecten. Wat wel helpt is een positieve mindset en liefde voor je lijf. Ik had met mezelf afgesproken nog één maand alles te proberen om op een natuurlijke manier zwanger te raken, voordat we iets zouden besluiten over eventuele behandelingen of verder zouden gaan met pleegzorg. Eén maand zo driedubbel waanzinnig goed voor mijn lijf zorgen. Niet loslaten, maar omarmen. Geen druk, maar compassie. 100% lief zijn voor mijn lijf, volledige support. Zonder een dag over te slaan. Zonder smokkelen. De hele mikmak.

En nog voordat ik overtijd was, voelde ik het en zag ik het al aan mezelf. Het moest raak zijn. Drie dagen voordat ik ongesteld had moeten worden, was de test positief. Mijn gevoel klopte. Dus NEE. Je wordt niet zwanger door het ‘los te laten’. Of door op vakantie te gaan. Wat je nodig hebt is liefdevolle zelfzorg, een krachtige mindset en in mijn eigen geval extra ondersteuning vanuit de alternatieve geneeskunde. En is ook daarvoor is liefde en lef nodig, om jezelf en je lijf de nodige ondersteuning te gunnen.

Hoe dan ook, of je nu een medisch traject volgt, het alternatieve pad bewandelt of ‘gewoon’ gezond zwanger wil worden, jij en je lijf verdienen een flinke dot liefde!

Liefs,
Carlijn.


P.S. Wil jij ook graag gezond zwanger worden, zonder te hoeven ‘loslaten’, en kun je daarbij wat extra tips en tools gebruiken? Ik deel graag mijn toolbox met je! Stuur me een berichtje!