fbpx

Ik ben een levensgenieter. Niet in de typische zin van het woord – althans, ik denk dan aan een bepaald type mens waar ik niet helemaal onder val, maar ik geniet intens van de kleine dingen in het leven. En de lente helpt daar gigantisch bij! Dagelijks verschijnen er geluksvlindertjes in mijn buik op deze momenten:

Spelende kindjes in de tuin (of op het strand!)

Ik sta te koken. Vanuit de tuin klinken blije enthousiaste praatjes en kreten. Ze zijn heerlijk samen aan het spelen. Dik genieten. Een fijner geluid is er als moeder niet denkbaar. Okee, op stilte na dan, als ze slapen 😉

Fluitende vogels

Menn, zodra ik ze weer hoor, de fluitconcerten van de buurtvogels, dan realiseer ik pas hoe erg ik ze heb gemist de hele winter! Zo vrolijkmakend! Ik houd echt van de lente en de zomer. Lekker uit die winterdip!

Naar buiten zonder jas

Ik ben echt een lente- en zomermens. Ik zou er voor emigreren! Bijna dan. Ik geniet zo intens van het naar buiten stappen op blote voeten of slippers. Zonder jas. Zonnetje op je huid. Zacht zeewindje. Heerlijk! En de winterdip verdwijnt weer als sneeuw voor de zon. Meer is er niet nodig! De halve zomer loop ik op blote voeten. Ook op straat achter de kinderen aan. Of in de tuin. Of als m’n schoenen niet meer lekker zitten. Halve hippie 

Laaghangend zonlicht

Ondergaande of opkomende zon, daar kan ook bijna niks tegenop! Maar wat dacht je van zo’n laaghangend zonnetje, met dat zachte licht dat dan door de bomen schijnt, tussen de groene bladeren door. Magisch! Als ik ‘s avonds nog een rondje ga wandelen, all by myself, en ik hoor de vogels fluiten en de zon schijnt zo betoverend door de bomen, dan verschijnt er altijd weer een lach op mijn gezicht. Every time!

Zachte kinderhandjes

Alle uitingen van liefde zijn goud waard. Liefdevolle kusjes en knuffels van je dreumes, peuter of kleuter. Zo zoet. Maar er kan niks tegenop zachte knuistjes die je teder aaien of die armpjes om je nek. Ik slaap samen met mijn peuterdochter en soms word ik heel lief wakker gemaakt door haar zachte handen over mijn wangen, lief aaiend. En als ik dan mijn ogen open doe en haar liefdevolle blik vang dan kan mijn dag niet beter beginnen.

Waar geniet jij van? Waar word je blij van? Wat maakt jou gelukkig?