fbpx

Privacy Statement

Versie 18 juni 2018

Bedankt voor je bezoek aan mijn website www.carlijnpoppe.nl. Duidelijkheid en helderheid vind ik erg belangrijk. Wanneer je interesse hebt in mijn diensten of producten, meld je je aan via het betreffende aanmeldformulier. Daarbij laat je online sporen na en/of persoonlijke gegevens achter. Beveiliging en informatie zijn dan ook van belang.

Als ondernemer ben ik verplicht je te informeren over de verwerking van je persoonsgegevens. Wat ermee gebeurt, met welk doel, en hoe ze worden bewaard en beveiligd. Dat staat verwoord in deze Privacy Statement die hopelijk voldoet aan de eisen: beknopt, transparant, begrijpelijk en makkelijk toegankelijk.

Je gegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld

Vanzelfsprekend. Als je je aanmeldt voor een van mijn diensten of producten, informatie aanvraagt of op de hoogte wilt blijven, gebruik ik je gegevens alleen voor dat doel, tenzij anders vermeld. Als je een kennismaking aanvraagt via het contactformulier, gebruik ik je e-mailadres of telefoonnummer om contact met je op te nemen. De persoonlijke toelichting die je er eventueel bij vermeldt, wordt nergens anders gedocumenteerd dan in mijn mailbox.

Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (d.w.z. door computerprogramma’s of -systemen zonder menselijke tussenkomst).

Welke persoonsgegevens precies?

Doordat je de website bezoekt, een contactformulier invult, en/of gebruik maakt van de diensten van Carlijn Poppe / Studio Popp / Hart Aan Zee Yoga, worden je persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres (het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en gegevens over je activiteiten op de website.

Waarom worden mijn gegevens opgevraagd?

Om contact met je op te nemen en om de dienstverlening te kunnen uitvoeren. Dat kan zijn aan een individueel traject, deelname aan een online programma, een theekransje of een workshop. Ik gebruik je naam en contactgegevens logischerwijs om contact te onderhouden en je te informeren over relevante, aan de begeleiding gerelateerde zaken. De begeleiding is inclusief alle support buiten de sessies om, en alle informatie die je per mail deelt, sla ik zorgvuldig op. Telefonisch gedeelde informatie wordt niet schriftelijk vastgelegd. Je gegevens worden tevens verwerkt om nieuwsbrieven te versturen of je anderszins te informeren over mijn bedrijfsactiviteiten, en om bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van de website.

Worden je gegevens met derden gedeeld?

Ja, uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:

  • bank, vanwege de verwerking van betalingen
  • belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens
  • websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
  • nieuwsbriefsoftware, voor de digitale nieuwsbrief
  • Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens website

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkingsovereenkomsten gesloten.

You’ve got mail!

Onderaan iedere mail, vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden. Voel je vrij je af te melden wanneer je wilt.

Wat gebeurt er terwijl je surft?

Technische en functionele cookies worden gebruikt om mijn website naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te vergroten. Daarnaast worden via Google Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder je IP-adres.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.

Google Analytics – op privacyvriendelijke wijze

Met Google Analytics analyseer ik bezoek- en klikgedrag op de website. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de VS en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Google en Google Analytics vind je hun privacybeleid met meer informatie.

Dit verzamelen van bezoekersgegevens gebeurt op een privacyvriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en er wordt geen gebruik gemaakt van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik persoonlijk geen invloed op.

Je gegevens zijn goed beveiligd

De bescherming van je gegevens neem ik uiterst serieus. Je gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), mijn computer is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd, en de website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url (momenteel nog in constructie voor deze website).

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld. Concreet: de gegevens van bestaande cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na afloop van de laatst genoten traject, programma of workshop. De gegevens van potentiële cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na het eerste contact indien er geen overeenkomst tot stand komt. Er is een uitzondering: net zoals elke ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

Klopt er iets niet, wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen?

Neem contact met me op en ik regel het voor je. Uiterlijk binnen drie werkdagen. Mocht je alsnog aanleiding zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.